OVER MIJ

Home  /  OVER MIJ

Annika Mudde-Zeevaart

         advocaat familie- en erfrecht | vFAS scheidingsmediator | Parenting Coordinator

Bij het inschakelen van een advocaat of mediator op het gebied van het personen-, familie- of erfrecht, speelt een ‘goed gevoel’ en vertrouwen een hele grote rol. Daarom stel ik me graag al even aan u voor. Mocht u er behoefte aan hebben om (al dan niet telefonisch) kennis te maken, neem dan gerust contact met mij op.

Ik ben 37 jaar oud, getrouwd en moeder van een zoontje van 6 jaar. Ik ben een geboren en getogen Brabantse en woon sinds mijn studententijd in Tilburg.

Na mijn studie aan de Universiteit van Tilburg heb ik jarenlang als advocaat gewerkt bij een groter Tilburgs kantoor. Ik heb me vanaf het begin af aan enkel bezig gehouden met het personen- en familierecht. Later ook met het erfecht. De keuze voor deze ‘socialere’ tak van de advocatuur is een bewuste keuze. Ik ben een ‘mensenmens’.

Ik doe mijn werk met passie voor het recht, maar met aandacht voor de mens. Samen met mijn klant(en) ga ik op zoek naar een oplossing die recht doet aan de situatie, aan hun belangen, maar die bovenal toekomstbestendig is. Als gemaakte afspraken of een uitspraak van de rechter niet door alle partijen gedragen wordt, zien we partijen spoedig weer bij een advocaat of de rechtbank terug. Met alle kosten van dien. Dit komt de onderlinge verhoudingen ook niet ten goede.

Werkend in het personen- en familierecht, werk ik vrijwel uitsluitend voor particulieren (voor ondernemers zijn dit (nagenoeg volledig) privé kosten). Daar is dan meteen het spanningsveld: particulieren die gediend zijn bij goed advies, maar de hoge uurtarieven van gespecialiseerde advocaten niet altijd kunnen voldoen. Meer dan eens heb ik gezien dat gekozen wordt voor goedkope hulp bij echtscheiding. En meer dan eens heb ik gezien dat dit tot (nog) grote(re) problemen heeft geleid.

In 2017 heb ik gekozen voor het zelfstandig ondernemerschap. Met als doel om gespecialiseerde kennis en ervaring ook beschikbaar te maken voor wie een iets minder grote portemonnee heeft. Uiteraard zonder daarbij in te leveren op de deskundigheid en de zorgvuldigheid die van een gespecialiseerd advocaat-scheidingsmediator verwacht mag worden.

Om die reden heb ik ervoor gekozen mijn kantoor niet te vestigen in een dure kantoorvilla, maar in een bedrijfsverzamelpand waarin ook andere ondernemers gevestigd zijn. Door gebruik te maken van ‘cloud computing’ werk ik bijna helemaal digitaal. Doordat ik bepaalde keuzes heb gemaakt in mijn bedrijfsvoering, kan ik ook een lager tarief hanteren.

Ik werk als eenmanskantoor veel samen met andere advocaten en dienstverleners. Indien de situatie zich voordoet dat ik onverhoopt langdurig mijn werkzaamheden niet kan verrichten, neemt een andere advocate uit de regio, tevens lid van de Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators, zolang mijn zaken waar. Zo bent u altijd verzekerd van deugdelijk advies.

Annika